Lockdown: Ο τουρισμός φέρνει νέες ελευθερίες - Άνοιγμα μετακινήσεων και εστίαση μέχρι τα μεσάνυχτα

Την Τετάρτη (12/5) αναμένεται να ανακοινωθούν τα επόμενα βήματα άρσης των περιοριστικών μέτρων - Τι θα γίνει με SMS στο 13033, μετακινήσεις

Lockdown: Ο τουρισμός φέρνει νέες ελευθερίες - Άνοιγμα μετακινήσεων και εστίαση μέχρι τα μεσάνυχτα

Σταδιακά και με ιδιαίτερα προσεκτικά βήματα, τα οποία καθορίζονται από τα λοιμωξιολογικά στοιχεία της κάθε εβδομάδας, σχεδιάζεται το «ξεκλείδωμα» οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων ενόψει μάλιστα του ανοίγματος του τουρισμού στις 15 Μάϊου.

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται άλλωστε να ανακοινωθούν τα επόμενα βήματα άρσης των περιοριστικών μέτρων, προκειμένου οι νέες ελευθερίες να εναρμονίζονται πλήρως με τον σχεδιασμό που έχουν θέσει στο πλάνο λοιμωξιολόγοι και κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη (12/5) αναμένεται να ανακοινωθούν οι νέες «βαλβίδες» εκτόνωσης, που θα αφορούν κυρίως τις μετακινήσεις. Όπως έχει ανακοινωθεί η απαγόρευση στη μετακίνηση εκτός νομού θα σταματήσει στις 15 Μαΐου προκειμένου η άρση και αυτού του μέτρου να εφαρμοστεί πλήρως με το άνοιγμα του τουρισμού, ωστόσο το πιο πιθανό να ανοίξουν οι μετακινήσεις μία μέρα νωρίτερα.

Στο τραπέζι έχει πέσει και το νέο ωράριο της εστίασης που ενδεχομένως να επεκταθεί μέχρι τις τα με μεσάνυχτα ή τη 01:00 τα ξημερώματα, ενώ για τις δραστηριότητες αναμένεται να καταργηθεί η αποστολή SMS στο 13033.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved