Κορονοϊός: Οι «δύο πανδημίες»- Τα κρούσματα υποχωρούν στη Δύση, ενώ οι φτωχές χώρες υποφέρουν

Μετά την Ινδία που υποφέρει από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, θα έρθει πιθανότατα η σειρά της Αφρικής, προειδοποιούν αναλυτές και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς τα πλούσια έθνη δεν παραδίδουν στον αναπτυσσόμενο κόσμο εμβόλια με το ρυθμό που θα έπρεπε - και αποφασίζουν έτσι ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει.

Κορονοϊός: Οι «δύο πανδημίες»- Τα κρούσματα υποχωρούν στη Δύση, ενώ οι φτωχές χώρες υποφέρουν

Η τελευταία εβδομάδα έφερε στο φως μια εικόνα από δύο πανδημίες. Στις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, τα lockdown και οι εκστρατείες ανοσοποίησης που «τρέχουν» πλέον λόγω της μεγαλύτερης προμήθειας εμβολίων, έχουν μειώσει τις μολύνσεις και τους θανάτους. Οι οικονομίες σταδιακά ανοίγουν. Οι περιορισμοί αίρονται. Η ζωή επιστρέφει στην κανονικότητα, δίνοντας την εσφαλμένη εντύπωση ενός τέλους στην παγκόσμια πανδημία.

Στην πραγματικότητα, όπως επισήμανε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Γκεμπρεγέσους, έχουν αναφερθεί περισσότερες μολύνσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες από ό,τι στους πρώτους έξι μήνες της πανδημίας, με τη νότια Ασία να φέρει το μεγαλύτερο βάρος.

Την προειδοποίησή του επανέλαβε η Unicef ​​. «Η πανδημία δεν έχει τελειώσει», τόνισαν υπεύθυνοι του παγκόσμιου οργανισμού «Τα περιστατικά Covid-19 αυξάνονται με ανησυχητικό ρυθμό σε ολόκληρη τη Νότια Ασία, ειδικά στο Νεπάλ, τη Σρι Λάνκα και τις Μαλδίβες. Ολόκληρα συστήματα υγείας θα μπορούσαν να καταρρεύσουν, οδηγώντας σε πιο τραγικές απώλειες ζωής. Εκτός από τη Νότια Ασία, βλέπουμε επίσης ανησυχητικές καταστάσεις σε άλλα μέρη του κόσμου» προειδοποίησαν.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved