Κινεζικός πύραυλος εκτός ελέγχου σε «ξέφρενη πορεία» προς τη Γη - Δείτε αν πρέπει να ανησυχήσετε

Η είδηση οτι μέρος ενός τεράστιου πυραύλου βάρους 23 τόνων που εκτόξευσε η Κίνα κατευθύνεται προς τη Γη και αναμένεται να κάνει ανώμαλη προσγείωση, προκάλεσε παγκόσμια ανησυχία.

Κινεζικός πύραυλος εκτός ελέγχου σε «ξέφρενη πορεία» προς τη Γη - Δείτε αν πρέπει να ανησυχήσετε

Ο πύραυλος Long March 5B εκτοξεύτηκε την Μεγάλη Πέμπτη από το διαστημικό κέντρο στην κινεζική νήσο Χαϊνάν. Εισήλθε σε προσωρινή τροχιά γύρω από τη Γη και οι ειδικοί αναμένουν να κάνει ανεξέλεγκτη επανείσοδο, ενώ υπήρξαν φόβοι οτι μπορεί να προσγειωθεί σε κατοικημένη περιοχή. Λόγω της ταχύτητάς του είναι δύσκολο να προβλέψουν με ακρίβεια πού και πότε θα πέσει, αλλά το πιθανότερο είναι να καταλήξει σε ωκεανό.



Σε συνέντευξή του στο Space.com, ο Τζόναθαν ΜακΝτάουελ, αστροφυσικός στο Κέντρο Αστροφυσικής Harvard-Smithsonian, εμφανίζεται καθησυχαστικός. Οι πιθανότητες που έχει ένας άνθρωπος να χτυπηθεί από τον πύραυλο είναι «μία στα πολλά δισεκατομμύρια». λέει.

Με άλλα λόγια υπάρχει πολύ μικρός κίνδυνος, τμήματα του πυραύλου να πέσουν σε κατοικημένο σημείο της Γης. Παρ’όλα αυτά δεν είναι η πρώτη φορά που η Κίνα χάνει τον έλεγχο διαστημικού αντικειμένου κατά την επιστροφή του στη Γη. Την τελευταία φορά που η Κίνα, η οποία θέλει να φτιάξει τον δικό της διαστημικό σταθμό εκτόξευσε πύραυλο, μεγάλες ράβδοι από μέταλλο έπεφταν από τον ουρανό προκαλώντας καταστροφές σε κτίρια στην Ακτή Ελεφαντοστού, θυμίζουν οι ειδικοί.



Η πρόβλεψη για την επιστροφή του πυραύλου στη Γη από την Aerospace Corporation δείχνει το εκτιμώμενο σημείο καταστροφής του ενισχυτή πυραύλων Long March 5B της Κίνας στις 9 Μαΐου 2021, δηλαδή αύριο. Από το απόγευμα της 7ης Μαΐου, οι εκτιμήσεις έλεγαν ότι θα πέσει στον νότιο Ινδικό Ωκεανό περίπου στις 2 π.μ.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved