Σάββατο «ελευθερίας» με ανοιχτές παραλίες και εστίαση - Τι SMS στέλνουμε στο 13033

Πρώτο ελεύθερο Σαββατοκύριακο με ανοικτά καφέ, εστιατόρια, μπαρ και οργανωμένες παραλίες - Όλα τα μέτρα που ισχύουν

Σάββατο «ελευθερίας» με ανοιχτές παραλίες και εστίαση - Τι SMS στέλνουμε στο 13033

Η επιστροφή στην κανονικότητα είναι σε εξέλιξη... και πλέον οι δραστηριότητες ανοίγουν η μία μετά την άλλη, μέχρι να φτάσουμε σε πλήρη άρση όλων των μέτρων μέσα στο καλοκαίρι, εφόσον βέβαια συνεχιστούν οι ταχείς ρυθμοί των εμβολιασμών και δεν υπάρξει επιδείνωση στους επιδημιολογικούς δείκτες.

Από σήμερα Σάββατο 8 Μαΐου, ανοίγουν οι παραλίες και οι οργανωμένες πλαζ βγάζουν και πάλι ομπρέλες και ξαπλώστρες για να υποδεχθούν τους λουόμενους, ενώ απαγορεύεται η μουσική στα beach bar και οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να υποβάλλονται σε self test, όπως γίνεται και στην εστίαση.

Παράλληλα, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ., σε 50 τ.μ. ανά άτομο.

Για την μετακίνηση στις οργανωμένες πλαζ απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με κωδικό 6

Αναφορικά με τα μέτρα που θα ισχύουν στις οργανωμένες παραλίες:

οι ομπρέλες μεταξύ τους θα έχουν απόσταση τουλάχιστον 4 μέτρα, σε κάθε ομπρέλα έχουν τοποθετηθεί δύο ξαπλώστρες,οι ξαπλώστρες θα απολυμαίνονται πριν καθίσει ο επόμενος πελάτης και μπορούν να γίνουν περισσότερες μόνο εάν πρόκειται για οικογένειεςγια τους εργαζόμενους θα είναι υποχρεωτικά τα self test ενώ όπως και στα καταστήματα εστίασης απαγορεύεται η μουσική καθώς και οι όρθιοι στα beach μπαρ.

Οι ημερομηνίες ορόσημο για την επιστροφή στην κανονικότηταΣήμερα 08/05 ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες,Παράλληλα, σήμερα 08/05 μειώνεται το εμβαδόν ανά πελάτη στα μαγαζιά,Στις 10/05 ανοίγουν Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια. Προϋπόθεση η διενέργεια των self test,Στις 10/05 ανοίγουν τμήματα φροντιστηρίων και κέντρα ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις,Στις 10/05 ανοίγουν και τα δικαστήρια,Στις 14/05 ανοίγουν όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι της χώρας,Στις 15/05 ανοίγει ο τουρισμός.Στις 17/05 ξεκινούν προπονήσεις οι Αθλητικές Ακαδημίες,Στις 17/05 οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολλέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας,Στις 17/05 επαναλειτουργούν και τα Ωδεία σε όλη τη χώρα,Στις 17/05 ανοίγουν παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.Στις 21/05 επαναλειτουργούν θερινά σινεμά και κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75%,Στις 28/05 ξεκινούν και οι συναυλίες. Η πληρότητα πρέπει να είναι στο 50% και αφορά μόνο καθήμενους.Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Ανοικτά την Κυριακή 9 Μαΐου τα καταστήματα

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved