Κορονοϊός: Οι παρενέργειες του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson

Θετικό θεωρείται το ισοζύγιο οφέλους/κινδύνου για το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson κατά της COVID-19 που εγκρίθηκε σε Ευρώπη και ΗΠΑ και άρχισε από χθες να χορηγείται και στην Ελλάδα.

Κορονοϊός: Οι παρενέργειες του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson

Σύμφωνα με νέα στοιχεία από μελέτη στις ΗΠΑ σε πραγματικές συνθήκες εμβολιασμού, η αποτελεσματικότητα του αγγίζει το 76,7% μόλις 14 ημέρες μετά την εφάπαξ χορήγηση της δόσης, ενώ βάσει στοιχείων από μελέτη φάσης ΙΙΙ το εμβόλιο παρέχει προστασία 100% έναντι της νοσηλείας εξαιτίας Covid-19.

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν στη διαδικτυακή επιστημονική εκδήλωση με θέμα "Το μονοδοσικό εμβόλιο Covid-19 της Janssen (Johnson & Johnson)", που διοργάνωσε χθες ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με ομιλητή τον Γιώργο Βερνίκο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Cambridge και επικεφαλής της θεραπευτικής ομάδας εμβολίων της Janssen για την περιοχή Ελλάδας, Κύπρου, Μάλτας.

Όπως εξήγησε ο κ. Βερνίκος, το εμβόλιο Johnson & Johnson έχει ιικό φορέα ανθρώπινο αδενοϊό τύπου 26, η χορήγησή του συστήνεται σε άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για τη δυνατότητα διενέργειάς του στα παιδιά και για το σκοπό αυτό είναι σε εξέλιξη σχετικές μελέτες.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved