Πολεμική Αεροπορία: «Εφιάλτης» των Τούρκων! Rafale, «οχιές» και F-35 στα χέρια των κορυφαίων πιλότων

Αλλάζουν τα δεδομένα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο - Απόλυτη κυριαρχία των ελληνικών «φτερών» - Αδύναμη να αντιδράσει η Τουρκία με τον γερασμένο στόλο των F-16.

Πολεμική Αεροπορία: «Εφιάλτης» των Τούρκων! Rafale, «οχιές» και F-35 στα χέρια των κορυφαίων πιλότων

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση με την Τουρκία στον Έβρο τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά και στη συνέχεια, με τις αλλεπάλληλες επιθετικές ενέργειες της Άγκυρας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στην Αθήνα έθεσαν ως προτεραιότητα την εξοπλιστική ενίσχυση των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και οι Αρχηγοί των Επιτελείων συμφώνησαν πως η Ελλάδα έχει έναν και μόνο δρόμο: Να γίνει ακόμα πιο ισχυρή στρατιωτικά, προχωρώντας σε άμεσες και στοχευμένες κινήσεις που θα εκσυγχρονίσουν τα οπλικά μας συστήματα και θα επεκτείνουν την ισχύ μας.

Η αιχμή το δόρατος των Ενόπλων Δυνάμεων, η Πολεμική μας Αεροπορία έκανε την... αρχή, προχωρώντας με ταχύτατες διαδικασίες στην προμήθεια των πανίσχυρων γαλλικών αεροσκαφών Rafale. Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντικό εξοπλιστικό πρόγραμμα που αλλάζει άμεσα τα επιχειρησιακά δεδομένα για την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, ικανοποιεί πάγιες επιχειρησιακές απαιτήσεις για ένα σύγχρονο δικηνητήριο μαχητικό πολλαπλού ρόλου, με μεγάλη ακτίνα δράσης, μεταφοράς οπλικού φορτίου και τελευταίας γενιάς αισθητήρες και ηλεκτρονικά που δίνουν σαφές πλεονέκτημα στην ελληνοτουρκική διαμάχη.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved