Φον ντερ Λάιεν για Sofagate: Ένιωσα πληγωμένη και μόνη, ως γυναίκα και Ευρωπαία

«Ένιωσα πληγωμένη και μόνη: Ως γυναίκα και Ευρωπαία» δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε μια έντονη ομιλία ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου, σχετικά με όσα σημειώθηκαν στο πλαίσιο του αποκαλούμενου «Sofagate» κατά την επίσκεψη της ίδιας και του Σαρλ Μισέλ στην Τουρκία.

Φον ντερ Λάιεν για Sofagate: Ένιωσα πληγωμένη και μόνη, ως γυναίκα και Ευρωπαία

«Είμαι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είμαι η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Και έτσι περίμενα να με αντιμετωπίσουν όταν επισκέφθηκα την Τουρκία πριν από δύο εβδομάδες, σαν πρόεδρο της Κομισιόν. Αλλά δεν με αντιμετώπισαν έτσι».

«Δεν μπορώ να σκεφτώ δικαιολογία για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκα στις Ευρωπαϊκές Συνθήκες. Οπότε, πρέπει να συμπεράνω, συνέβη επειδή είμαι γυναίκα. Θα γινόταν αυτό εάν φορούσα κοστούμι και γραβάτα; Στις εικόνες των προηγούμενων συναντήσεων, δεν είδα έλλειψη καρεκλών. Μα, από την άλλη, ούτε γυναίκα είδα σε εκείνες τις εικόνες» πρόσθεσε.

«Πολλοί από εσάς μπορεί να είχατε παρόμοιες εμπειρίες στο παρελθόν. Ειδικά οι γυναίκες του κοινοβουλίου, είμαι σίγουρη, ξέρουν ακριβώς πώς ένιωσα. Ένιωσα πληγωμένη και μόνη: Ως γυναίκα και ως Ευρωπαία. Επειδή αυτό δεν έχει να κάνει με το πρωτόκολλο ή το πώς θα καθόμαστε. Αυτό αφορά στον πυρήνα αυτού που είμαστε. Αυτό έχει να κάνει με τις...

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved