«Βομβαρδισμός» Ερντογάν από Μπάιντεν: Τον «τελειώνει» μέσω… αρμενικής Γενοκτονίας

Ακόμα ένα σφοδρό χτύπημα των ΗΠΑ στην Τουρκία – Βαθαίνει επικίνδυνα το χάσμα – Ορατή πλέον η οριστική ρήξη – Πατούσε σε δύο βάρκες ο Ερντογάν και τώρα είναι έτοιμος να πνιγεί

«Βομβαρδισμός» Ερντογάν από Μπάιντεν: Τον «τελειώνει» μέσω… αρμενικής Γενοκτονίας

Ημέρα – σταθμός για τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή, 24η Απριλίου 2021. Σήμερα, συμπληρώνονται 106 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους, με την Ουάσινγκτον να ετοιμάζεται να αναγνωρίσει τα μαρτύρια ενός έθνους που η Άγκυρα καταδιώκει μέχρι τις μέρες μας.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πλέον στο μήνυμα του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, καθώς ο Τζο Μπάιντεν πολλές φορές είχε υποστηρίξει στο παρελθόν το αίτημα των Αρμενίων, με τις πληροφορίες να λένε πως η καταδίκη των φρικαλεοτήτων των Οθωμανών κατά των Αρμενίων θα γίνει σήμερα Σάββατο (24/04). Υπενθυμίζουμε πως το 2019 η Γερουσία είχε εγκρίνει ψήφισμα για την «Γενοκτονία» των Αρμενίων, όμως ο Πρόεδρος Τραμπ αρνήθηκε να υιοθετήσει αυτή την ορολογία για να μην διαταράξει τις σχέσεις με την Άγκυρα.

Ο Τζο Μπάιντεν, μετά από 4 και πλέον μήνες που απέφευγε εσκεμμένα να μιλήσει με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σήκωσε το τηλέφωνο την Παρασκευή (23/04), ενημερώνοντας ουσιαστικά τον Τούρκο πρόεδρο ότι θα αναγνωρίσει τη Γενοκτονία. «Όσον αφορά τη Γενοκτονία των Αρμενίων, μπορείτε να περιμένετε μια ανακοίνωση αύριο», δήλωσε στους δημοσιογράφους η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας Τζαλίνα Πόρτερ. Μέχρι τώρα η αμερικανική κυβέρνηση απέφευγε να κάνει λόγο για γενοκτονία.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved