Ξεκάθαρο μήνυμα Δένδια ενόψει της πενταμερούς για την Κύπρο: Δεν βοηθούν οι δηλώσεις των Τούρκων

Στο περιθώριο της συνάντησης με τον ομόλογό του από το Μαυροβούνιο, Τζόρτζε Ραντούλοβιτς, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έστειλε για ακόμα μια φορά ξεκάθαρα μηνύματα για τις θέσεις της Ελλάδας. Τι είπε για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, την Ανατολική Μεσόγειο και την προσεχή άτυπη πενταμερή στον ΟΗΕ για το θέμα της Κύπρου.

Στους ιστορικούς δεσμούς της Ελλάδας με το Μαυροβούνιο, που άρχισαν στην Ελληνική Επανάσταση του 2021 αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Νίκος Δένδιας, κατά την υποδοχή του ομολόγου του, Τζόρτζε Ραντούλοβιτς. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών υποδέχθηκε τον αντίστοιχο του Μαυροβουνίου και κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του αναφέρθηκε στη στρατιωτική συνεργασία των δυο χωρών μέσω του ΝΑΤΟ αλλά και στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων στο σύνολό τους.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας για ακόμα μια φορά έστειλε σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία, αναφορικά με το θέμα της Κύπρου. Όπως τόνισε, οι δηλώσεις από πλευράς Άγκυρας για δυο κράτη ή για συνομοσπονδία σε καμία περίπτωση δεν βοηθούν να καλλιεργηθεί ένα θετικό κλίμα ενόψει της άτυπης πενταμερούς του ΟΗΕ που θα αρχίσει στη Γενεύη τη Μεγάλη Τρίτη (27.04).


Υποδέχτηκα τον Υπουργό Εξωτερικών του Μαυροβουνίου. Θα συζητήσουμε για τις ισχυρές σχέσεις, την περαιτέρω προώθηση της διμερούς συνεργασίας & τη στήριξη στην ευρωπαϊκή προοπτική του Μαυροβουνίου.

«Αγαπητέ Τζόρτζε, είναι χαρά μου που σε υποδέχομαι σήμερα στην Αθήνα. Η συνάντησή μας αποτελεί μια ακόμα ευκαιρία...

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved