Κορονοϊός – Μαγιορκίνης: Τότε θα έχουμε τοίχος ανοσίας στην Ελλάδα – Πότε θα επαναλάβουμε το εμβόλιο

Για το τοίχος ανοσίας στην Ελλάδα σε σχέση με τους εμβολιασμούς και για το πότε θα επαναλαμβάνεται το εμβόλιο κορονοϊού μίλησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης

Κορονοϊός – Μαγιορκίνης: Τότε θα έχουμε τοίχος ανοσίας στην Ελλάδα – Πότε θα επαναλάβουμε το εμβόλιο

Στην άρση των μέτρων που ανακοινώθηκε την Τετάρτη, το τοίχος ανοσίας, τους εμβολιασμούς και την ανάγκη επανάληψης των εμβολίων κορονοϊού αναφέρθηκε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Μιλώντας στο MEGA μίλησε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης αρχικά εξήγησε γιατί δεν έγινε άρση της απαγόρευσης για μετακίνηση από νομό σε νομό για το Πάσχα.

«Το βασικό σημείο είναι ότι βλέπουμε ότι ο κόσμος βρίσκεται σε κατάσταση κόπωσης και πρέπει να αναστρέψουμε την κατάσταση του lockdown, σταδιακά και ελεγχόμενα. Πλέον έχουμε αρκετά εργαλεία που μας το επιτρέπουν, όπως είναι τα self-tests. Επίσης, για το Πάσχα, δε θέλαμε να βαρύνουμε δυσανάλογα την περιφέρεια, να μην επιβαρυνθεί το σύστημα υγείας στην περιφέρεια. Θέλαμε να ξεκινήσει η αποσυμπίεση από τα αστικά κέντρα και να περάσει στην περιφέρεια, ώστε να υπάρχει και μεγαλύτερος έλεγχος».

Ο κ. Μαγιορκίνης μετέφερε τον προβληματισμό των λοιμωξιολόγων για τα κορονο-πάρτι σημειώνοντας ότι «δεν ανοίξαμε την εστίαση για να αποφύγουμε αυτά τα πάρτι».

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι μειοψηφία, ενώ στην εστίαση θα πάνε εκατοντάδες χιλιάδες. Είναι βέβαια τα ένα φαινόμενο που μας έχει απασχολήσει, δείχνει μια εικόνα για το μέγεθος της κόπωσης, αλλά δε νομίζω ότι συνέβαλε σημαντικά για να πάρουμε την απόφαση για την εστίαση» πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved