Πάσχα: Έτσι θα πούμε το «Χριστός Ανέστη» - Τι θα γίνει με τον Επιτάφιο και το Άγιο Φως

Απομακρύνεται σταδιακά το θολό τοπίο για το Πάσχα, καθώς οι φόβοι φαίνεται να επιβεβαιώνονται και η σταθεροποίηση των επιδημιολογικών δεδομένων αποδεικνύεται εύθραυστη στην πράξη.

Πάσχα: Έτσι θα πούμε το «Χριστός Ανέστη» - Τι θα γίνει με τον Επιτάφιο και το Άγιο Φως

Οι δείκτες που αποτυπώνουν την πορεία της πανδημίας έχουν σημάνει «συναγερμό» για ακόμη μια φορά, με αποτέλεσμα να απομακρύνεται το ενδεχόμενο για «Πάσχα στο χωριό».

Εν τω μεταξύ, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας (ΔΙΣ) συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και αποφάσισε το άνοιγμα των ιερών ναών κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας υπό ένα αυστηρό πλαίσιο προστασίας, σε συμμόρφωση και με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα έναντι του κορονοϊού.

Όλα συμβάλλουν λοιπόν σε ένα εντελώς διαφορετικό Πάσχα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Μητροπολίτης Αθηναγόρας: Περιφορά του Επιταφίου χωρίς να ακολουθούν πιστοί

Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου μίλησε για τις Ακολουθίες του Πάσχα, την περιφορά του Επιταφίου, το Άγιο Φως και τη Θεία Μετάληψη.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας, η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει γύρω από τον κάθε ναό, χωρίς να ακολουθούν πιστοί. Εξήγησε δε ότι στον προαύλιο χώρο θα υπάρχει επιτήρηση, καθώς θα πρέπει να υπάρχει ένας πιστός ανά δύο μέτρα. Τόνισε πάντως ότι δεν είναι δυνατόν να ελέγχονται οι χώροι γύρω από την αυλή του κάθε ναού. Ο επιτάφιος θα παραμείνει στον εξωτερικό χώρου του ναού, προκειμένου να προσκυνήσουν με ασφάλεια οι πιστοί, χωρίς να συνωστίζονται εντός του.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved