Τριπλό «χουνέρι» της Ελλάδας στον Ερντογάν: Το… φυσάει και δεν κρυώνει ο «σουλτάνος»

Η νίκη της ελληνικής διπλωματίας μέσα στην Άγκυρα, το μήνυμα ισχύος και ενότητας από τον «ΗΝΙΟΧΟ» και ο αντιτουρκικός άξονας με τη συμμετοχή του αραβικού κόσμου.

Τριπλό «χουνέρι» της Ελλάδας στον Ερντογάν: Το… φυσάει και δεν κρυώνει ο «σουλτάνος»

Μήπως οι Τούρκοι νομίζουν πως είμαστε ακόμα στα χρόνια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας; Μήπως νομίζουν ότι οι Έλληνες είναι ακόμα ραγιάδες που φοβούνται τον σουλτάνο; Ειλικρινά αδυνατούμε ορισμένες φορές να αντιληφθούμε όχι μόνο την πολιτική τους, αλλά και τον τρόπο που σκέφτονται.

Η συμπεριφορά της Τουρκίας έναντι της Χώρας μας τον τελευταίο καιρό χαρακτηρίζεται από μία αλλοπρόσαλλη προσέγγιση. Από τη μία, μέσω των κυβερνητικών αξιωματούχων της μας προσκαλεί «ευγενικά» σε ένα διάλογο και από την άλλη οι ίδιο αξιωματούχοι απειλούν με εμπόλεμη σύρραξη, μιλούν για «γαλάζιες πατρίδες» και αποστρατικοποίηση νησιών.

Εντάξει, δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Γνωρίζουμε πλέον ότι αυτό είναι το πολιτικό ήθος της Τουρκίας με την οποία καλούμαστε σήμερα να διεξάγουμε έναν καλόπιστο διάλογο. Μία πλευρά που ακροβατεί μεταξύ νομιμότητας και αυταρχισμού. Μιας πλευράς που δεν διστάζει να φανατίσει το κοινό της για διεκδικήσεις που έχει εγείρει μονομερώς και που δεν εδράζονται σε καμία έννοια δικαίου, απέναντι σε μία χώρα που αποδεδειγμένα δεν διεκδικεί τίποτα αλλά δεν παραχωρεί και τίποτα.

Αυτό φρόντισε να καταστήσει σαφές και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία την περασμένη Πέμπτη (15/04), προκαλώντας «σεισμό» στην Άγκυρα.

Οι Τούρκοι λοιπόν το… φυσάνε και δεν κρυώνει το διπλωματικό χουνέρι που τους έκανε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών. Το τουρκικό καθεστώς δεν μπορεί να χωνέψει ότι ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας μίλησε ανοιχτά μπροστά στους δημοσιογράφους για τα ζητήματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις και πως απάντησε με αδιάσειστα επιχειρήματα σε κάθε προκλητική απαίτηση της Άγκυρας.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved