Χατζηδάκης: Το εργασιακό νομοσχέδιο δεν καταργεί το 8ωρο

Τι είπε ο Υπουργός για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τα τρία ρεπό την εβδομάδα, τις υπερωρίες και την ψηφιακή κάρτα απασχόλησης.

Χατζηδάκης: Το εργασιακό νομοσχέδιο δεν καταργεί το 8ωρο

Για το εργασιακό νομοσχέδιο και τις αλλαγές που θα φέρει, μίλησε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, στον ΑΝΤ1.

Τόνισε πως δεν καταργεί το 8ωρο και την πενθήμερη εργασία, ενώ προστατεύει τους εργαζόμενους από αυθαιρεσίες κακών εργοδοτών με την καθιέρωση της ψηφιακής κάρτας απασχόλησης.

«Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων», είπε ο κ. Χατζηδάκης, αντιμετωπίζοντας το φαινόμενο της τηλεργασίας, μεριμνώντας για τους ντελιβεράδες και τους couriers, τους γονείς «που θέλουν να “συμφιλιώσουν” την επαγγελματική με την οικογενειακή τους ζωή» και διευρύνοντας τις γονικές άδειες.

«Καθιερώνεται η ψηφιακή κάρτα απασχόλησης», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης, ικανοποιώντας - όπως είπε - ένα αίτημα του εργατικού κινήματος, αφού προστατεύει τον εργαζόμενο από αυθαιρεσίες εργοδοτών (όπως π.χ. με τις υπερωρίες). «Θέλουμε ένα σύστημα...

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved