Πάσχα στο χωριό: Η «Βαβέλ» των λοιμωξιολόγων! Παίζουν την… κολοκυθιά με το άνοιγμα των μετακινήσεων
Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Άλλοι λένε φύγετε και άλλοι όχι – Σύγχυση στον κόσμο και ασυνεννοησία στους επιστήμονες την ώρα που τα κρούσματα… καλπάζουν
Εκνευρισμός, αβεβαιότητα, ακόμα και αμφισβήτηση επικρατούν στους πολίτες, ακούγοντας τους μισούς επιστήμονες να λένε ότι πρέπει να ανοίξουν οι μετακινήσεις ενόψει του Πάσχα και τους άλλους μισούς να λένε ότι θα είναι καταστροφικό να φύγουν οι πολίτες από τα αστικά κέντρα.
Οι πέντε μήνες lockdown είναι πάρα πολλοί, με το κόσμο να έχει φτάσει στα όρια του μιας και παρά τα μέτρα που επεβλήθησαν τα κρούσματα παραμένουν πάρα πολύ υψηλά. Με μια λέξη, τα μέτρα απέτυχαν και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.
Οι πολίτες έκαναν αυτό που ζήτησε η κυβέρνηση. Περιορίστηκαν, μείωσαν τις μετακινήσεις, τις επαφές με φίλους και συγενείς, έμειναν μακριά από την επαρχία, οι επιχειρηματίες έκλεισαν τα καταστήματα τους, η εστίαση έβαλε λουκέτο διαρκείας. Το αποτέλεσμα; Τα ίδια και χειρότερα…
Τα κρούσματα αντί να μειωθούν αυξήθηκαν, τα νοσοκομεία είναι στα όριά τους, κλίνες ΜΕΘ και απλές δεν υπάρχουν πουθενά, ενώ πολλές περιοχές παραμένουν ακόμα στο… κόκκινο. Άρα, για ποια μέτρα μιλάμε; Για ποιους περιορισμούς;
Όταν τον Φεβρουάριο κάποιοι φώναζαν ότι πρέπει εδώ και τώρα να γίνει ένα σκληρό lockdown δύο εβδομάδων ώστε να πέσουν άμεσα και αποτελεσματικά τα κρούσματα, στην κυβέρνηση οι αρμόδιοι επέμεναν να λένε ότι «δεν γίνεται» και ότι «δεν μπορείς να κλείσεις τους πολίτες μέσα».
Σταδιακά η κατάσταση ξέφυγε. Τα κρούσματα «καβάλησαν« τις 2.000, τις 3.000, τις 4.000 και το ΕΣΥ έφτασε στο όριο κατάρρευσης. Φταίνε οι πολίτες για αυτό; Έχουν σίγουρα μερίδιο ευθύνης. Αλλά το μεγαλύτερο έχουν τα κέντρα αποφάσεων. Όταν δεν υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των λοιμωξιολόγων για το ποια τακτική πρέπει να ακολουθήσεις, τότε είναι δεδομένο πως και εκνευρισμός θα υπάρξει, και αβεβαιότητα και αμφισβήτηση.
Η «Βαβέλ» των επιστημόνων! «Ανοίχτε τα όλα» - «Όχι, μην ανοίγετε»
Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 κι ερωτηθείς τι θα ισχύσει τελικά για το Πάσχα, απάντησε ότι αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα μας θα πρέπει να είναι να μειωθούν οι περίπου 5.500 ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό στα νοσοκομεία, οι 840 που είναι διασωληνωμένοι και βέβαια οι δεκάδες που χάνουν καθημερινά τη ζωή τους, ώστε να πάρει μια ανάσα το σύστημα υγείας και οι εργαζόμενοι σε αυτό.
Ο κ. Εξαδάκτυλος επιχείρησε...
Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr