Διπλωματικό θρίλερ - Βρυξέλλες: Non paper μιλά για διάλυση της Βοσνίας και ένωση Αλβανίας – Κοσόβου

Ένα μυστηριώδες «non paper» που αναφέρεται σε αλλαγές των συνόρων στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, όπως στην ειρηνική διάλυση της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης και την ένωση του Κοσόβου με την Αλβανία έχει προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό στις Βρυξέλλες, καθώς φαίνεται ότι παραλήπτης αυτού του ανεπίσημου διπλωματικού εγγράφου, του οποίου οι συγγραφείς είναι άγνωστοι, είναι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σάρλ Μισέλ.

Διπλωματικό θρίλερ - Βρυξέλλες: Non paper μιλά για διάλυση της Βοσνίας και ένωση Αλβανίας – Κοσόβου

Ακόμη δεν έχει διαλευκανθεί το κατά πόσο ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Γιάνεζ Γιάνσα έστειλε πραγματικά στις Βρυξέλλες αυτό το ανεπίσημο διπλωματικό έγγραφο, το οποίο αναφέρεται σε συνοριακές αλλαγές σε χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, σύμφωνα με τον σλοβενικό ιστότοπο necenzurirano.si που αποκάλυψε το όλο ζήτημα.

Εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσαν στο δίκτυο Euractiv, ότι έχουν «πλήρη άγνοια» για το εν λόγω έγγραφο, ενώ άγνοια δηλώνουν και Ευρωπαίοι διπλωμάτες, που υποστηρίζουν ότι δεν έχει παρουσιαστεί κανένα τέτοιο έγγραφο στους αντιπροσώπους των κρατών μελών.

Ταυτόχρονα όμως, το γραφείο όμως του πρόεδρου Σαρλ Μισέλ ούτε αρνείται, αλλά ούτε επιβεβαιώνει την ύπαρξη αυτού του εγγράφου.

Η ενημερωτική ιστοσελίδα της Σλοβενίας δημοσίευσε τμήματα αυτού του παράξενου non paper, όπου κάνει λόγο για επαναπροσδιορισμό των συνόρων...

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved