Επαφή Ερντογάν – Στόλτενμπεργκ: Ασφάλεια στη Μεσόγειο χάρη στην Τουρκία «είδε» ο Τούρκος πρόεδρος

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Τουρκική προεδρεία, Γενς Στόλτενμπεργκ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία την Παρασκευή (16.04) στην οποία μίλησαν για όλες τις διεθνείς εξελίξεις. Η αναφορά στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Επαφή Ερντογάν – Στόλτενμπεργκ: Ασφάλεια στη Μεσόγειο χάρη στην Τουρκία «είδε» ο Τούρκος πρόεδρος

Όπως ανακοινώθηκε, στην τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Στόλτενμπεργκ, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και το Αφγανιστάν και τα περιφερειακά ζητήματα, ιδίως η κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας.

«Χάρη στα εποικοδομητικά βήματα και την επίμονη στάση της Τουρκίας, σήμερα υπάρχει κυριαρχία της ασφάλειας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν μόλις ένα 24ωρο μετά την παρουσία του Έλληνα ΥΠΕΞ στην Άγκυρα, που αποδείχθηκε επεισοδιακή και ξεμπρόστιασε την επιθετική πολιτική του σουλτάνου.

Ο Τούρκος πρόεδρος, υποστήριξε πως θα πρέπει να στηριχθεί η νέα κυβέρνηση της Λιβύης στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, ενώ επεσήμανε πως η Άγκυρα υπογράφει συμφωνίες οι οποίες συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Ερντογάν σημείωσε ότι η υποστήριξη στο...

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved