Πώς κόλλησε στον τοίχο ο Δένδιας τον Τσαβούσογλου – Τα νέα δεδομένα και το παρασκήνιο της σύγκρουσης

Ελληνοτουρκικά: Η ψυχραιμία του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, η εντολή Μητσοτάκη και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Πώς κόλλησε στον τοίχο ο Δένδιας τον Τσαβούσογλου – Τα νέα δεδομένα και το παρασκήνιο της σύγκρουσης

Σε σκληρό μπρα ντε φερ on camera εξελίχθηκε η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών αντάλλαξαν βαριές διπλωματικές κουβέντες, με το Νίκο Δένδια να χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα και να μην αφήνει να πέσει τίποτα κάτω. Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, όχι μόνο δεν μάσησε τα λόγια του, αλλά έδωσε ηχηρές απαντήσεις σε μία προς μία τις προκλήσεις, τις αιτιάσεις και τις διεκδικήσεις της Τουρκίας, στα θέματα του Αιγαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των διεθνών συνθηκών και του μεταναστευτικού, προκαλώντας μάλιστα την ενόχληση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.



Πινγκ πονγκ ανταπαντήσεων

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ζήτησε το λόγο αμέσως μετά τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια τις οποίες χαρακτήρισε προκλητικές αναφορικά με τις θέσεις που εξέφρασε ο κ. Δένδιας για το Αιγαίο αλλά και τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Η αναφορά του προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Νίκου Δένδια, που υπενθύμισε ότι η Τουρκία έχει υπογράψει τη συνθήκη της Λωζάνης. Μάλιστα αναφερόμενος στις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά και το μεταναστευτικό, ο κ. Δένδιας τόνισε: Δεν μπορεί η Τουρκία να κάνει μάθημα στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved