Συνάντηση Δένδια – Ερντογάν: Γιατί ο «σουλτάνος» ζήτησε να δει τον Έλληνα υπουργό –Όλο το παρασκήνιο

Θετική η απάντηση της Αθήνας παρά τις απειλές του Τούρκου προέδρου κατά Ελλάδας και Κύπρου – Τι θα συζητηθεί στην Άγκυρα - «Ζεσταίνεται» συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν.

Συνάντηση Δένδια – Ερντογάν: Γιατί ο «σουλτάνος» ζήτησε να δει τον Έλληνα υπουργό –Όλο το παρασκήνιο

Συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει στις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης (15.04) ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίσκεψής του στην Άγκυρα.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας είχε σχεδιάσει να μεταβεί στην πρωτεύουσα της γειτονικής χώρας για επαφές με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ωστόσο, η τουρκική ηγεσία απηύθυνε πρόσκληση στον Έλληνα υπουργό να συναντήσει και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε δεκτή την πρόσκληση της τουρκικής κυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι νωρίτερα ο Τούρκος επιδίδονταν σε απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου. Μάλιστα, ο Ερντογάν απείλησε ανοιχτά την Μεγαλόνησο, διαμηνύοντας ότι τα τουρκικά πλοία είναι έτοιμα να πλεύσουν, αν χρειασθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αθήνα υπήρξε έντονη δυσφορία για τις εμπρηστικές δηλώσεις του «σουλτάνου», με ορισμένους μάλιστα στο υπουργείο Εξωτερικών να προτείνουν στον κ. Δένδια να αναβάλει το ταξίδι του στην Άγκυρα.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved