Πάσχα: Αυτή είναι η πρόταση της Εκκλησίας για την Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση

Σε δύο άξονες κινείται η πρόταση της Εκκλησίας για το φετινό Πάσχα, την Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση

Πάσχα: Αυτή είναι η πρόταση της Εκκλησίας για την Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση

Καθώς πλησιάζει η Μεγάλη Εβδομάδα η Εκκλησία έχει καταλήξει στην πρότασή της για τις θείες λειτουργίες της περιόδου αλλά και για το βράδυ της Ανάστασης.

Τα δύο κεντρικά σημεία της πρότασης στην οποία έχει καταλήξει η Εκκλησία είναι, σύμφωνα με την Καθημερινή, η Ανάσταση στις πλατείες και η αύξηση του αριθμού των πιστών ανά τετραγωνικό μέτρο.

Η Εκκλησία προσβλέπει στον καλό καιρό που πιθανότατα θα επικρατεί τις ημέρες εκείνες – το Πάσχα πέφτει στις 2 Μαΐου – και άρα θα επιτρέπει την παραμονή των πιστών στους εξωτερικούς χώρους των εκκλησιών και των μοναστηριών.

Στην πρόταση που αναλύεται σε επιστολή που έχει σταλεί στο υπουργείο Παιδείας η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ζητά, κατά πληροφορίες, ο ανώτατος αριθμός των πιστών εντός των μεγάλων ναών να είναι τα 100 άτομα καθώς επίσης και να ισχύει η αναλογία ένας πιστός ανά 15 τ.μ. κλειστού χώρου.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα η απόφαση για τους κλειστούς χώρους προβλέπει ένα άτομο ανά 20 τ.μ.

Ως επιχείρημα για την πρότασή της η ΔΙΣ προβάλει αφενός το ύψος των ιερών ναών και αφετέρου τον καλό καιρό που θα επιτρέπει τον καλύτερο εξαερισμό.

Η ΔΙΣ προτείνει, επίσης, σημαντικές θείες λειτουργίες όπως για παράδειγμα η τελετή της Αποκαθήλωσης την Μεγάλη Παρασκευή να γίνουν σε αύλειους χώρους και τις πλατείες των ναών αναφέροντας.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved