Ελληνοτουρκικό «μπρα ντε φερ» στη Λιβύη: Η διπλωματική «μάχη» στο τρίγωνο Αθήνας- Άγκυρας- Τρίπολης

Διπλωματικό «μπρα ντε φερ» είναι σε εξέλιξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με «θέατρο» τη Λιβύη, με την Αθήνα να επιχειρεί να «τορπιλίσει» τις τουρκολιβυκές σχέσεις στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται από τη μεταβατική κυβέρνηση της χώρας, επιχειρώντας στην πράξη να κάνει μια νέα αρχή στις ελληνολιβυκές σχέσεις.

Ελληνοτουρκικό «μπρα ντε φερ» στη Λιβύη: Η διπλωματική «μάχη» στο τρίγωνο Αθήνας- Άγκυρας- Τρίπολης

Η Άγκυρα, από πλευράς της, να επιχειρεί να διασφαλίσει πως θα συνεχίσει να παίζει καθοριστικό ρόλο στα τεκταινόμενα στη βορειοαφρικανική χώρα και να «διασώσει» το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.

Οι ελληνικές κινήσεις

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε συνάντησή του με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Λιβύης τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Βεγγάζη για την επαναλειτουργία του ελληνικού προξενείου, κατέστησε ξεκάθαρη τη θέση της Αθήνας για το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο αλλά και την πρόθεση της χώρας να υπογράψει συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες με την Τρίπολη αλλά και συμβάλει στην ανοικοδόμηση με επενδύσεις.


Η Ελλάδα υποστήριζε πάντοτε ότι η λύση του προβλήματος στη Λιβύη πρέπει να προέλθει από την άμεση υποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων και των μισθοφόρων από το έδαφός της. Αυτό πρέπει να γίνει αμέσως και ο λιβυκός λαός να είναι υπεύθυνος για την τύχη της χώρας του...


Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved