Ξεκάθαρο μήνυμα Δένδια από τη Λιβύη: Έτοιμη για συμφωνία στις θαλάσσιες ζώνες η Ελλάδα

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντησή του με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Λιβύης, έκανε ξεκάθαρη τη θέση της Αθήνας για το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο αλλά και την πρόθεση της χώρας να υπογράψει συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες με την Τρίπολη αλλά και συμβάλει στην ανοικοδόμηση με επενδύσεις.

Ξεκάθαρο μήνυμα Δένδια από τη Λιβύη: Έτοιμη για συμφωνία στις θαλάσσιες ζώνες η Ελλάδα

Σαν συνέχεια του ταξιδιού του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Λιβύη χαρακτήρισε το δικό του στον ίδιο τόπο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Μετά τη συνάντησή του με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της χώρας, Χουσεΐν Ατίγια Αμπντούλ Χαφίζ Αλ-Κατράνι, ο κ. Δένδιας υποστήριξε πως η Αθήνα δέχθηκε με ικανοποίηση την πρόθεση της μεταβατικής κυβέρνησης να ακυρώσει το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.


Με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Λιβύης Hussein Atiya Abdul Hafeez Al Qatrani στη Βεγγάζη. Συζητήσαμε για την περαιτέρω ενίσχυση των μακροχρόνιων διμερών σχέσεων, την ετοιμότητα της Ελλάδας να στηρίξει την ανασυγκρότηση της Λιβύης, καθώς και τις περιφερειακές εξελίξεις.


Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επεσήμανε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνάψει νέες συμφωνίες με τη Λιβύη τόσο για το θέμα των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ των δυο χωρών, όσο και...

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved