Πέμπτη 13 Μαίου 2021
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 22° 27' 25" ΤΑΥΡΟΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 05° 26' 50" ΔΙΔΥΜΟΙ
ΕΡΜΗΣ - 13° 42' 10" ΔΙΔΥΜΟΙ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 04° 48' 14" ΔΙΔΥΜΟΙ
ΑΡΗΣ - 11° 51' 50" ΚΑΡΚΙΝΟΣ
ΔΙΑΣ - 29° 53' 35" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 13° 25' 44" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 11° 22' 45" ΤΑΥΡΟΣ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 22° 41' 27" ΙΧΘΥΕΣ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 26° 45' 13" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ R
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 10° 42' 35" ΔΙΔΥΜΟΙ R

Συνεπιμέλεια: Παρέμβαση του Συνήγορου του Πολίτη προς τον υπουργό Δικαιοσύνης

Με αφορμή τις εργασίες της Ειδικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, για την αναμόρφωση του Οικογενειακού Δικαίου, ο Συνήγορος του Πολίτη απέστειλε επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, με την οποία καταθέτει τις παρατηρήσεις του επί του θέματος.

Συνεπιμέλεια: Παρέμβαση του Συνήγορου του Πολίτη προς τον υπουργό Δικαιοσύνης

Σύμφωνα με το άρθρο 103 παρ.9 του Συντάγματος και το ν.3094/2003, ο Συνήγορος του Πολίτη ως Ανεξάρτητη Αρχή έχει αποστολή, μεταξύ άλλων, την προάσπιση και προαγωγή των συμφερόντων του παιδιού, είναι δε αρμόδια, προκειμένου για την προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού, και για θέματα που ανάγονται σε ιδιώτες, που προσβάλλουν τα δικαιώματα του παιδιού.

Στην επιστολή του ο Συνήγορος του Πολίτη αναφέρει:

«Θα θέλαμε να προσφέρουμε τη συνδρομή μας, στο σημαντικό έργο που έχει αναληφθεί, κατά το μέτρο της εμπειρίας μας, θέτοντας υπόψη σας και υπόψη των μελών της Επιτροπής διαπιστώσεις και θέσεις του Συνηγόρου όπως έχουν διαμορφωθεί από την πολυετή ενασχόληση της Αρχής μας με θέματα οικογενειακού δικαίου. Ειδικότερα, με θέματα που αφορούν τη θεμελίωση της συγγένειας, ως κατοχύρωση του δικαιώματος του παιδιού στην ταυτότητά του, τις σχέσεις γονέων και τέκνων όσον αφορά τη διασφάλιση του δικαιώματος του παιδιού σε κοινή ανατροφή και από τους δύο γονείς, αλλά και εκείνα που άπτονται των δικαιωμάτων του σε εναλλακτική φροντίδα, διατροφή, και σχετίζονται με τον ίδιο τον ορισμό της έννοιας ‘παιδί’».

Ο Συνήγορος του Πολίτη υποστηρίζει μία γενναία, ριζική αναθεώρηση του Οικογενειακού Δικαίου που θα αποτελεί πραγματικά και ουσιαστικά αλλαγή παραδείγματος και θα εδράζεται στις ακόλουθες αρχές και κανόνες:

- Την διάκριση της ρύθμισης των σχέσεων μεταξύ των γονέων (όποια τυπική/νομική μορφή/έκφραση και αν έχουν, ή και άνευ τυποποίησης, άτυπα, ως ελεύθερη συμβίωση) και εκείνης μεταξύ αφενός των γονέων και αφετέρου του/ων τέκνου/ων τους. Οι σχέσεις των γονέων μεταξύ τους δύνανται να μεταβάλλονται στο χρόνο και στην αλλαγή των συνθηκών της ζωής, με ανάλογη αναπροσαρμογή της νομικής τους μορφής ή και διάρρηξη κάθε δεσμού, νομικού και φυσικού. Οι σχέσεις των γονέων με το/α τέκνο/α τους, ως άλλης φύσεως, θα πρέπει να παραμένουν ανεπηρέαστες από τις αλλαγές που συντελούνται στις σχέσεις των γονέων μεταξύ τους. Η αρχή αυτή συνοψίζεται στη φράση ‘ο γάμος ή η συμβίωση μπορεί να διαλυθούν, ο γονικός ρόλος όμως υπάρχει για μια ζωή’.

 

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2021 Astrology.gr - All rights reserved