Πάσχα στο χωριό: Τα τελευταία δεδομένα - Ποιοι και γιατί διστάζουν να πουν το «ναι»

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Πώς βλέπουν οι ειδικοί την πιθανότητα για Πάσχα στο χωριό - Τι ισχύει για τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο

Άννα Ζαμάνη
Πάσχα στο χωριό: Τα τελευταία δεδομένα - Ποιοι και γιατί διστάζουν να πουν το «ναι»

Το μείζον ζήτημα των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο, κατά τη διάρκεια του Πάσχα, απασχολεί μεγάλη μερίδα των επιστημόνων, με άλλους να τάσσονται υπερ και άλλους κατά αυτού του ανοίγματος.

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο της απελευθέρωσης της μετακίνησης εκτός νομού το Πάσχα, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο Newsbomb.gr, τόνισε πως «είναι πολύ δύσκολο να ανοίξουν οι μετακινήσεις το Πάσχα, με βάση τις επιδημιολογικές καμπύλες, την Μεγάλη Τρίτη 28 Απριλίου, θα έχουμε μεγάλη κορύφωση στις ΜΕΘ».

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος, επεσήμανε ότι είναι ακόμα νωρίς να γίνει η συζήτηση για το Πάσχα, «Ο σχεδιασμός είναι αρχές Μαΐου να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Για το Πάσχα όμως δεν μπορώ να σας πω ακόμα, είναι νωρίς. Ας περάσουν πρώτα αυτές οι εβδομάδες», ενώ με τη σειρά του όσον αφορά στο Πάσχα ο κ. Βατόπουλος είπε πως «φοβάμαι ότι θα είναι «λίγο καλύτερο» από πέρσι» ενώ στην ερώτηση «θα πάμε στο χωριό;» απάντησε ότι «εξαρτάται πού θα είναι το χωριό».

Στο επίκαιρο ερώτημα του τι μέλλει γενέσθαι για το Πάσχα, η κυρία Παγώνη υπογράμμισε ότι δεν θα είμαστε όπως πέρυσι, κλεισμένοι σε ένα σπίτι. «Θα είμαστε με μάσκες και αποστάσεις», τόνισε και άφησε να εννοηθεί ότι ίσως επιτραπούν οι γιορτές στο χωριό, εάν έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί και εάν οι συνθήκες και τα νούμερα το επιτρέψουν.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved