Συνταγή για ανάποδο κέικ ανανά από τον Άκη Πετρετζίκη

Κατηγορίες Συνταγών / Κέικ






Συστατικά



Για την καραμέλα

  • 70 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή

Για το κέικ

  • 70 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 1 κρόκο, από μεσαίο αβγό
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. χυμό ανανά, από κονσέρβα
  • 210 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για τη σύνθεση

  • 300 γρ. ανανά, σε φέτες από κονσέρβα με χυμό
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για το σερβίρισμα

  • 50 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
  • φύλλα δυόσμου

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com





©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved