Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα: Η καπετάνισσα που οδήγησε το Έθνος στην Ελευθερία

Η γυναίκα που οι Τούρκοι αντίκριζαν και... έτρεμαν, γεννήθηκε σε φυλακή αλλά δεν άντεξε τα δεσμά του Οθωμανικού ζυγού ούτε δευτερόλεπτο.

Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα: Η καπετάνισσα που οδήγησε το Έθνος στην Ελευθερία

Ήταν 11 Μαΐου του 1771. Η έγκυος, Σκεύω Κοκκίνη βρισκόταν στις φυλακές Κωνσταντινουπόλεως για να επισκεφτεί το σύζυγό της, Σταυριανό Πινότση. Οι οδύνες του τοκετού την έπιασαν εκεί. Η Λασκαρίνα γεννήθηκε πίσω από τα σίδερα, ωστόσο δεν μπόρεσε ποτέ στη ζωή της να δεχτεί τη φυλακή.

Από νοικοκυρά... στ'άρματα

Στα 17 της παντρεύτηκε τον Σπετσιώτη πλοίαρχο Δημήτριο Γιάννουζα, από τον οποίο ονομάζετο και Δημητράκαινα. Το 1797, ο σύζυγός της σκοτώθηκε σε συμπλοκή με αλγερινούς πειρατές και η Λασκαρίνα σε ηλικία 26 ετών μένει χήρα με τρία παιδιά, τον Ιωάννη, τον Γεώργιο και την Μαρία.

Το 1801 παντρεύτηκε σε δεύτερο γάμο τον Σπετσιώτη καραβοκύρη Δημήτριο Μπούμπουλη και έγινε έκτοτε γνωστή ως Μπουμπουλίνα (η γυναίκα του Μπούμπουλη). Και ο δεύτερος σύζυγός της σκοτώθηκε σε σύγκρουση με αλγερινούς πειρατές το 1811, μεταξύ Μάλτας και Ισπανίας. Μαζί του απέκτησε τρία παιδιά, την Ελένη, την Σκεύω και τον Νικόλαο.

Με την περιουσία του συζύγου της, που ξεπερνούσε τα 300.000 τάλληρα, η Μπουμπουλίνα ασχολήθηκε με...

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved