Γεώργιος Καραϊσκάκης: Ο αθυρόστομος γιος της καλόγριας που έτρεμαν οι Τούρκοι

Τα άρματά του ήταν το ίδιο επικίνδυνα με τη... γλώσσα του. Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο άνθρωπος που έσπερνε τον τρόμο στους Τούρκους, δεν δίσταζε να βρίσει και να απειλήσει Θεούς και δαίμονες για να πετύχει την Ελευθερία της Πατρίδας.

Γεώργιος Καραϊσκάκης: Ο αθυρόστομος γιος της καλόγριας που έτρεμαν οι Τούρκοι

Για τους Τούρκους ήταν ο «γιος της καλογριάς» που έβριζε και ειρωνεύονταν τους εχθρούς δίχως να υπολογίζει τις συνέπειες. Αψύς και επιθετικός με ένα και μόνο όραμα: Την Ελευθερία της Πατρίδας.

Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης γεννήθηκε το 1782 στη Σκουληκαριά Άρτας ή στο Μαυρομάτι Άρτας, αν και δεν εξακριβώθηκε ποτέ ο τόπος και υπήρχαν στα χρόνια διαφωνίες γι αυτό. Ο Καραϊσκάκης έτσι όπως τον περιγράφει η ιστορία ήταν ένας άνθρωπος... βαρύς, με χιούμορ περίεργο, με επιβλητική ματιά, που δεν άφηνε να πέσει τίποτα κάτω.

Μέσα από τον αθυρόστομο λόγο του είχε τον τρόπο να παθιάζει τους συμπολεμιστές του για την λευτεριά, να δίνει θάρρος ακόμη και στις πιο δύσκολες ώρες.

Από μικρός στ'άρματα

Ήταν καρπός της σχέσης του αρματολού Δημήτρη Καραΐσκου και της μοναχής Ζωής Ντιμισκή, αδελφής του κλέφτη Κώστα Ντιμισκή και εξαδέλφης του οπλαρχηγού Γώγου Μπακόλα.

Μεγάλωσε με τους θετούς γονείς του, μία οικογένεια...

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved