Τσαβούσογλου: Θα συνεργαστούμε με τον Μπορέλ για να συνεχίσουμε τη θετική ατζέντα Τουρκίας- ΕΕ

«Θα συνεργαστούμε με τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, για να συνεχίσουμε τη θετική ατζέντα» δήλωσε μέσω Twitter o Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Τσαβούσογλου: Θα συνεργαστούμε με τον Μπορέλ για να συνεχίσουμε τη θετική ατζέντα Τουρκίας- ΕΕ

Ο κ. Τσαβούσογλου πρόσθεσε πως χρειάζεται περισσότερη συνεργασία ως προς την επικαιροποίηση της τελωνιακής ένωσης, την απελευθέρωση βίζας, την παράτυπη μετανάστευση και τη μάχη κατά της τρομοκρατίας. Επίσης, όπως συμπλήρωσε, συζητήθηκαν περιφερειακά ζητήματα, μεταξύ των οποίων η Συρία, το Αφγανιστάν και η Λιβύη.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση τη Δευτέρα με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας στις Βρυξέλλες, όπου συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, περιφερειακά ζητήματα και άλλα θέματα.


Will work together w/#EU High Representative @JosepBorrellF to continue positive agenda.
-More cooperation is needed on updating Customs Union,visa liberalization,irregular migration&fight against terrorism.
-Discussed regional issues including #Syria, #Afganistan& #Libya. pic.twitter.com/ZhKBT9Z3rJ

— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) March 22, 2021

Από τον περασμένο Δεκέμβριο η ΕΕ έχει παρατηρήσει μερικά σημάδια προς θετική κατεύθυνση και βήματα προς αποκλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας, ανέφερε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (ΣΕΥ) τη Δευτέρα. Ωστόσο, όπως σημείωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ, «η διαδικασία της αποκλιμάκωσης είναι εύθραυστη», υπογραμμίζοντας ότι η προσπάθεια πρέπει να είναι διαρκής.

Ο ύπατος εκπρόσωπος ανέφερε, επίσης, ότι οι κινήσεις της Τουρκίας σχετικά με το φιλοκουρδικό κόμμα HDP και η απόσυρση από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved