Πολεμική Αεροπορία: «Κλείδωσαν» το Αιγαίο Έλληνες και Σαουδάραβες – Έξαλλος ο Ερντογάν

Σε συνεχή ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας με χώρες του αραβικού κόσμου προχωρά η Ελλάδα, προκαλώντας εκνευρισμό και έντονη δυσαρέσκεια στην Άγκυρα - Το «Μάτι του Γερακιού» που εξόργισε τον «σουλτάνο»

Πολεμική Αεροπορία: «Κλείδωσαν» το Αιγαίο Έλληνες και Σαουδάραβες – Έξαλλος ο Ερντογάν

Σε μια περιοχή γεωστρατηγικά κρίσιμη, οι σχέσεις της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο αποκτούν νέα διάσταση, με κοινό στόχο τη δημιουργία ενός άξονα ασφάλειας και σταθερότητας απέναντι στις επιθετικές ενέργειες του καθεστώτος Ερντογάν.

Όπως έχουμε τονίσει, με τις χώρες του λεγόμενου αραβικού κόσμου, αλλά και με το πανίσχυρο οικονομικά και στρατιωτικά Ισραήλ, μας ενώνει η κοινή επιθυμία για σταθερότητα και ασφάλεια, για τήρηση του διεθνούς δικαίου, για ειρήνη και ευημερία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και της Μέσης Ανατολής.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά τη συνεκπαίδευση του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τόσο το περασμένο καλοκαίρι στην Κρήτη, όσο και τον προηγούμενο μήνα στον Περσικό Κόλπο, ήρθε η σειρά της Σαουδικής Αραβίας να συμμετάσχει σε κοινές ασκήσεις με τους πολύπειρους Έλληνες πιλότους.

Τα πανίσχυρα F-15 Eagle της Royal Saudi Air Force, έφτασαν στο αεροδρόμιο της Σούδας στις 13 Μαρτίου, προκειμένου να συμμετάσχουν στην εξαιρετικά σημαντική συνεκπαίδευση με την Πολεμικής μας Αεροπορία, με την κωδική ονομασία «Falcon Eye - Μάτι του Γερακιού».

Είναι η πρώτη φορά που μαχητικά από τη Σαουδική Αραβία μετασταθμεύουν στην Ελλάδα για γυμνάσια, με την ηγεσία της αραβικής χώρας να επιθυμεί να λάβουν οι πιλότοι της όσο το δυνατόν περισσότερη γνώση και εκπαίδευση από τους «μπαρουτοκαπνισμένους» Έλληνες συναδέλφους τους. Άλλωστε, η φήμη των Ελλήνων χειριστών, ως οι πιο έμπειροι και ικανοί του ΝΑΤΟ είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο, με πολλούς να θεωρούν «σχολείο» την συνεκπαίδευση μαζί τους.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved