Ψυχροπολεμικό κλίμα στις σχέσεις Μπάιντεν - Πούτιν: Το χρονικό μίας προαναγγελθείσας κρίσης

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα μετά τις αποκαλύψεις περί ρωσικής ανάμειξης στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν για πρώτη φορά δείχνει τα δόντια του στη Ρωσία, ο "τσάρος" όμως δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του λέξη

Ψυχροπολεμικό κλίμα στις σχέσεις Μπάιντεν - Πούτιν: Το χρονικό μίας προαναγγελθείσας κρίσης

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες της εκλογής του στο Λευκό Οίκο ο Τζο Μπάιντεν είχε φροντίσει να ξεκαθαρίσει στο Ρώσο ομόλογό του ότι «η εποχή που οι ΗΠΑ ανέχονταν τις επιθετικές πράξεις της Ρωσίας, την ανάμιξη σε εκλογές, τις κυβερνο-επιθέσεις και τη δηλητηρίαση πολιτών» έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Ο Πούτιν είχε φροντίσει να «σνομπάρει» με τον τρόπο του το νέο ένοικο του Λευκού Οίκου, αποφασίζοντας να τον συγχαρεί στις 15 Δεκεμβρίου ένα και πλέον μήνα μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές λέγοντας μάλιστα πως δεν ανησυχεί για τις συνέπειες της καθυστέρησης αυτής στις διμερείς σχέσεις: «Δεν μπορείς να χαλάσεις μια χαλασμένη σχέση» έλεγε τότε χαρακτηριστικά.

Ρωσία και ΗΠΑ έκαναν «προσωρινή ανακωχή» τον Ιανουάριο, καταλήγοντας σε συμφωνία για την 5ετή παράταση της Νέας Συνθήκης START περί ελέγχου των πυρηνικών όπλων.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved