«Σέρνεται» ο Ερντογάν: Από κόκορας… αρνάκι - Παρακάλια σε Μπάιντεν, Σίσι και Νετανιάχου

Πληρώνει το «διπλό ταμπλό» που επιχείρησε να παίξει ο «σουλτάνος» - Του γυρνά την πλάτη η Δύση – Δεν θέλουν να τον βλέπουν οι αραβικές χώρες.

«Σέρνεται» ο Ερντογάν: Από κόκορας… αρνάκι - Παρακάλια σε Μπάιντεν, Σίσι και Νετανιάχου

Θυμάστε πριν ένα χρόνο που ο Ερντογάν απειλούσε την Ευρώπη ότι θα την πλημμυρίσει με πρόσφυγες και μετανάστες; Θυμάστε τον Ιούλιο που επιχείρησε να βγάλει μαζικά τον τουρκικό στόλο στο Αιγαίο; Θυμάστε όταν έβγαλε το ORUC REIS στην Ανατολική Μεσόγειο και απειλούσε με πόλεμο Ελλάδα και Κύπρο; Αυτά… last year, που έλεγε και μια παλιά διαφήμιση.

Σας το τονίζουμε με αναλυτικά άρθρα εδώ και τόσο καιρό στο Newsbomb.gr, ότι ο Ερντογάν κάποια στιγμή θα βρει μπροστά του την αδιάλλακτη στάση του και την επιθετική τακτική κατά της Ελλάδας και της Κύπρου. Φτάσαμε ένα βήμα πριν την εμπόλεμη σύρραξη πριν λίγους μήνες και αποφεύχθηκε χάρη στην άμεση και αποφασιστική αντίδραση των Ενόπλων Δυνάμεων, που έκαναν τον Ερντογάν να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα δεν είναι ούτε Συρία, ούτε Λιβύη.

Αφού λοιπόν επί ένα χρόνο δεν έχει καταφέρει να… σταυρώσει νίκη επί του πεδίου απέναντι στην Ελλάδα, όποτε κι αν το επιχείρησε, από τον Έβρο μέχρι το Καστελλόριζο, σε θάλασσα, στεριά και αέρα, προσπαθεί πλέον με άλλους τρόπους να αποκομίσει οφέλη και να προωθήσει τα σχέδια του για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η χείρα φιλίας που έτεινε η Τουρκία προς τις ΗΠΑ, οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου ότι το μέλλον της Τουρκίας και της ΕΕ είναι αλληλένδετα, η μείωση των πολεμικών κορονών, η προσπάθεια προσέγγισης με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, αποτελούν απτές αποδείξεις ότι η γείτων, μπροστά στο φάσμα ολοκληρωτικής απομόνωσής της από το διεθνές γίγνεσθαι, επαναπροσδιορίζει κατ’ επίφαση και προσχηματικώς τους άξονες της εξωτερικής της πολιτικής.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved