Διερευνητικές επαφές: Σημαδεμένη η τράπουλα των Τούρκων – Γιατί «τσιμπάει» η Ελλάδα;

Σε ένα ακόμα στημένο παιχνίδι μπαίνει σήμερα η Χώρα μας - Πώς η Τουρκία προσπαθεί να μας «εγκλωβίσει» σε έναν προσχηματικό διάλογο – Γιατί η Ελλάδα δεν πρέπει καν να παίξει - Οι Ένοπλες Δυνάμεις που θα κληθούν και πάλι να δώσουν απαντήσεις

Διερευνητικές επαφές: Σημαδεμένη η τράπουλα των Τούρκων – Γιατί «τσιμπάει» η Ελλάδα;

Υπό καθεστώς απειλών και με την Τουρκία να διαμηνύει ότι θα… ενεργοποιήσει το στρατό της, η Ελλάδα προσέρχεται και πάλι σήμερα Τρίτη (16/03) στο τραπέζι των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία.

Μετά από 5 χρόνια, οι δύο γειτονικές χώρες επιχείρησαν και πάλι στις 25 Ιανουαρίου να βρουν κοινή γλώσσα συνεννόησης, σε μία συνάντηση που σαφώς ήταν περισσότερο αναγνωριστική και διήρκεσε κάτι λιγότερο από τρισήμισυ ώρες. Οι δύο πλευρές, που τους τελευταίους 12 μήνες έφτασαν αρκετές φορές ακόμα και στα πρόθυρα της σύρραξης, βολιδοσκόπησαν η μία τις προθέσεις της άλλης, ενώ αυτό που προκάλεσε αίσθηση ήταν η παρουσία στη συνάντηση του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας και στενότατου συνεργάτη του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν.

Η σημερινή λοιπόν είναι η δεύτερη συνάντηση μέσα στο 2021, με τις διπλωματικές ομάδες των δύο πλευρών να επιχειρούν και πάλι να βρουν κοινό τόπο, αν και όπως τονίζουν πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, οι προσδοκίες είναι χαμηλές. Από τη συνάντηση αυτή τη φορά θα λείπει ο Ιμπραήμ Καλίν και την θέση του θα πάρει ένας άλλος διπλωμάτης, ο οποίος είναι ειδικός στο Κυπριακό.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved