Νέα Σμύρνη: Οι χούλιγκαν δημιουργούν νέα δεδομένα και «τρομάζουν» την ΕΛ.ΑΣ.

Ήταν Φεβρουάριος του 2012 όταν για τελευταία φορά οπαδοί των ομάδων της Αθήνας είχαν παραμερίσει τις διαφορές τους και είχαν έρθει σε επαφή μεταξύ τους για να πραγματοποιήσουν κοινή συγκέντρωση κατά των μέτρων της κυβέρνησης και της ψήφισης του 2ου Μνημονίου.

Νέα Σμύρνη: Οι χούλιγκαν δημιουργούν νέα δεδομένα και «τρομάζουν» την ΕΛ.ΑΣ.

Πέρασαν εννιά χρόνια για να επαναληφθεί μία τέτοια προσπάθεια, η οποία έγινε με αφορμή το περιστατικό αστυνομικής βίας στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Οπαδοί τουλάχιστον τεσσάρων ομάδων της Αθήνας άφησαν τις μεταξύ τους αντιπαλότητες και συμμετείχαν στην πορεία της περασμένης Τρίτης, που σημαδεύτηκε από σφοδρά επεισόδια.

Οι αστυνομικοί που πραγματοποιούν τις έρευνες για τα περιστατικά βίας εκτιμούν ότι η σφοδρότητα των επιθέσεων αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στη δράση χούλιγκαν που «εμφιλοχώρησαν» στις τάξεις των οπαδών που έδωσαν το παρών στην πορεία.

Η «σύμπραξη» μεταξύ οπαδών (αλλά και χούλιγκαν) διαφορετικών ομάδων δεν ήταν η μόνη. Οι αστυνομικοί των ειδικών υπηρεσιών παρατήρησαν και μία ακόμα «σύμπραξη» στο πεδίο των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη. Αυτή μεταξύ οπαδών και ατόμων από τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Η δεύτερη σύμπραξη είναι αυτή που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία σε υπηρεσίες όπως η Κρατική Ασφάλεια και η Αντιτρομοκρατική.

Οι «ομάδες κρούσης» των χούλιγκαν, όπως εξηγούν αστυνομικές πηγές, αποδείχτηκε ότι διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στη σφοδρότητα των επεισοδίων. Και αυτό διότι ξαφνικά ανάμεσα στους διαδηλωτές βρέθηκαν ομάδες με «εμπειρία» στα επεισόδια και στις μάχες σώμα με σώμα αλλά και με «ειδικό εξοπλισμό» (εκρηκτικές μολότοφ, γάντια, κουκούλες, φωτοβολίδες). Οι ίδιες πηγές εξηγούν ότι αυτές οι ομάδες ήταν «συμπαγείς» και καλά οργανωμένες καθώς ο ένας γνώριζε τον άλλον (στην κάθε ομάδα).

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved