Σεισμός:Τα ισχυρότερα χτυπήματα του Εγκέλαδου στην Ελλάδα - Αποκαλυπτικό Infographic του Newsbomb.gr

Οι «πληγές» από το σεισμό των 6,3 Ρίχτερ της Ελασσόνας είναι ακόμη φρέσκες και το Newsbomb.gr σας παρουσιάζει τις καταστροφικότερες επισκέψεις του Εγκέλαδου στην πατρίδα μας.

Σεισμός:Τα ισχυρότερα χτυπήματα του Εγκέλαδου στην Ελλάδα - Αποκαλυπτικό Infographic του Newsbomb.gr

Η Ελλάδα συνεχίζει να ζει με τον εφιάλτη του Εγκέλαδου, με τελευταία «επίσκεψή» του στην Ελασσόνα, χτυπώντας με 6,3 Ρίχτερ, ισοπεδώνοντας αρκετά χωριά, χωρίς να έχουμε, ευτυχώς θύματα.

Φυσικά η χώρα μας είναι μια χώρα που έχει μάθει να ζει με τους σεισμούς. Τα δεκάδες ενεργά ρήγματα έχουν βάλει την Ελλάδα σε έναν «κλοιό» από Ρίχτερ, δίνοντας αρκετά συχνά μεγάλους σεισμούς.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, το ρήγμα της Πάρνηθας το οποίο το 1999 έδωσε το φονικό σεισμό των 5,9 Ρίχτερ που ισοπέδωσε Μενίδι, Λιόσια και Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ μέχρι τότε οι σεισμολόγοι το θεωρούσαν ανενεργό.

Ο σεισμός των 6,3 Ρίχτερ στην Ελασσόνα την περασμένη Τετάρτη, συνοδεύτηκε 24 ώρες αργότερα από έναν «δίδυμο» σεισμό, ο οποίος προήλθε από το ίδιο ρήγμα, εκείνο του Τυρνάβου, αλλά από άλλο σημείο του!

Και αν τα 6,3 Ρίχτερ φαίνονται (και είναι) μεγάλο μέγεθος για σεισμό στη χώρα μας, να σας θυμίσουμε τους πέντε ισχυρότερους σεισμούς που έχει ζήσει η Ελλάδα, με τα μεγέθη να προκαλούν τρόμο ακόμα και σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved