Τι αλλάζει η κυβέρνηση στα προγράμματα παροχής στήριξης - Πού θα δίνεται το βάρος

Μπορεί μέσα στους 12 μήνες που έχουν περάσει από την έκρηξη της πανδημίας η κυβέρνηση να προχώρησε σε κάθετες ενισχύσεις κλάδων και τομέων της οικονομίας, με αποτέλεσμα ο λογαριασμός των παρεμβάσεων στήριξης να έχει ανέλθει στα 27 δισ. ευρώ, ωστόσο η συνέχεια δεν θα είναι ανάλογη.

Τι αλλάζει η κυβέρνηση στα προγράμματα παροχής στήριξης - Πού θα δίνεται το βάρος

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 έχουν δρομολογηθεί δράσεις που καλύπτουν σχεδόν το 50% της διαθέσιμης χρηματοδότησης που έχει προβλεφθεί για εφέτος για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού και η οποία ανέρχεται στα 11,6 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, από το τέλος Μαρτίου και μετά, το μεγαλύτερο μέρος της βοήθειας θα διοχετεύεται σε περιπτώσεις που υπάρχει η σημαντικότερη μείωση τζίρου και η στήριξη θα σταματήσει να παρέχεται κάθετα, βάσει των Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας.

Αυτό γίνεται διότι έχει παρατηρηθεί ότι ανεξαρτήτως ΚΑΔ σε μια περιοχή υφίστανται επιχειρήσεις που πάνε καλά για οποιονδήποτε λόγο και επιχειρήσεις που πάνε άσχημα. Οπότε θα μέτρα θα προσαρμοσθούν ώστε όταν μια περιοχή έχει μεγάλη απώλεια τζίρου, να υπάρχει βοήθεια ανάλογη με την απώλεια αυτή...

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved