Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: Ο Απρίλης θα μας γδάρει - Ούτε λόγος για χαλάρωση των μέτρων

Lockdown: Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε, μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος.

Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: Ο Απρίλης θα μας γδάρει - Ούτε λόγος για χαλάρωση των μέτρων

Ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα των ημερών που δεν είναι άλλο από την ραγδαία άυξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, τονίζοντας ότι «ο Ιανουάριος ήταν καταστροφικός, καθώς χρειαζόταν παραπάνω προσοχή και υγειονομικά πρωτόκολλα».

«Δεν μπορεί να γίνεται lockdown και να αυξάνεται η κινητικότητα. Είναι σαν να πάμε να τα βάλουμε με τη φύση. Η κινητικότητα χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς ο ιός μεταδίδεται από τις επαφές, χρειάζεται αποφυγή συνωστισμού και επαφών», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας το lockdown των ημερών που βρίσκεται σε ισχύ, ανέφερε πως «Αυτό το ''άνοιξε - κλείσε'' δείχνει ότι δεν μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Χρειάζεται αυστηρό Lockdown και 3 και 4 εβδομάδες για να εξαφανιστεί ο ιός, αλλιώς δεν προλαβαίνεις να τον απωθήσεις. Η καραντίνα που εφαρμόζουμε απλώς κυκλώνει τον ιό, δεν χτυπάει το πρόβλημα στη ρίζα του», όπως εξήγησε ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved