Ερντογάν: Το «φίδι» του Ισλάμ θεριεύει - Στήνει «φωλιές» σε όλη την Ευρώπη

Τι αποκαλύπτουν οι εκθέσεις μυστικών υπηρεσιών - Τεράστιος o κίνδυνος για την Γηραιά Ήπειρο - Οι διασυνδέσεις με τζιχαντιστές και οι απειλές.

Ερντογάν: Το «φίδι» του Ισλάμ θεριεύει - Στήνει «φωλιές» σε όλη την Ευρώπη

Η σύγχρονη Τουρκία, από την ανάρρηση του Ερντογάν και μετά, βαθμιαία αλλά σταθερά, βαδίζει προς την πλήρη ισλαμοποίησή της, απεκδυόμενη το χαρακτήρα του κοσμικού κράτους που της κληροδότησε ο Κεμάλ Ατατούρκ. Αποκήρυξη του «δυτικού» τρόπου ζωής, σημαντική οικονομική ενίσχυση και αναβάθμιση του ρόλου της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, σχολικά βιβλία που εξυμνούν το jihad ως θρησκευτικό καθήκον του κάθε Τούρκου μουσουλμάνου πολίτη που αγαπάει την πατρίδα του, είναι μερικές από τις αλλαγές που η τουρκική κοινωνία βιώνει στα χρόνια του Ερντογάν. Η στροφή της Τουρκίας προς το βαθύ και ριζοσπαστικό Ισλάμ βεβαίως δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία.

Στις 3 Νοεμβρίου 2020, λίγες μόλις ώρες μετά το φονικό τρομοκρατικό χτύπημα στη Βιέννη, το Newsbomb.gr είχε γράψει πρώτο, με αναλυτικό ρεπορτάζ, ότι η επίθεση στην αυστριακή πρωτεύουσα δημιουργούσε αναπόφευκτα φρικτούς συνειρμούς και πολλά ερωτήματα για το ρόλο του Τούρκου πρόέδρου.

Κάποιοι τότε είχαν σπεύσει να μας χαρακτηρίσουν υπερβολικούς, καχύποπτους και προκατειλημμένους απέναντι στο καθεστώς Ερντογάν. Η αλήθεια είναι όμως πως η καχυποψία αυτή εδράζονταν και εδράζεται σε πραγματικά στοιχεία και γεγονότα που αν δοθούν ποτέ στη δημοσιότητα ο Ερντογάν, ως άλλος Καντάφι, δεν θα βρίσκει λαγούμι να κρυφτεί.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved