Χρήσιμα tips για να μειώσουμε τη ζάχαρη στη διατροφή μας
Η κατανάλωση ζάχαρης στις χώρες του Δυτικού κόσμου παραμένει υψηλή παρά τις συστάσεις των ειδικών για τη μείωση της πρόσληψής της.

Πλήθος επιστημονικών μελετών άλλωστε καταδεικνύουν τις βλαβερές επιπτώσεις της στην υγεία συμπεριλαμβανομένων της παχυσαρκίας, του σακχαρώδη διαβήτη, των καρδιαγγειακών νοσημάτων, του καρκίνου και των οδοντικών αλλοιώσεων. Κι ενώ η ζάχαρη βρίσκεται φυσικά στα φρούτα και τα λαχανικά, ο κίνδυνος βρίσκεται στην πρόσθετη ζάχαρη που περιέχουν τρόφιμα όπως γλυκά, κέικ, μπισκότα, καραμέλες, χυμοί και αναψυκτικά με ζάχαρη.
Με βάση τις επιστημονικές συστάσεις, η κατανάλωση πρόσθετης ζάχαρης δε θα πρέπει να ξεπερνά το 10% των θερμίδων που πρέπει να λαμβάνουμε ημερησίως.
Ωστόσο, πλήθος ενηλίκων και παιδιών ξεπερνούν κατά πολύ τη συνιστώμενη πρόσληψη. Δείτε παρακάτω χρήσιμα tips για να μειώσετε την κατανάλωση της ζάχαρης στη διατροφή όλης της οικογένειας.
Μειώστε την κατανάλωση ροφημάτων που είναι πλούσια σε ζάχαρη
Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr