Συνταγή για παστίτσιο με ραγού και blue cheese από τον Άκη Πετρετζίκη

Κατηγορίες Συνταγών / Ζυμαρικά



















Συστατικά

  • 100 γρ. πανσέτα, καπνιστή κομμένη σε κύβους 0,5 εκ.
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, κομμένο σε κυβάκια 0,5 εκ.
  • 1 στικ σέλερι, κομμένο σε κυβάκια 0,5 εκ.
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 200 γρ. κιμά χοιρινό
  • 1 κύβο κότας
  • 200 ml κρασί λευκό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κλ. θυμάρι, φρέσκο
  • 200 ml γάλα, 3,5%
  • 500 γρ. ριγκατόνι, βρασμένα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή
  • 300 ml νερό

Για τη μπεσαμέλ

  • 1 λίτρο γάλα, 3,5%
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ροκφόρ
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι














Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com





©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved