Συνταγή για φακόρυζο με καραμελωμένα κρεμμύδια από τον Άκη Πετρετζίκη

Κατηγορίες Συνταγών / Σαλάτες



















Συστατικά


Για το φακόρυζο

  • 2 λίτρα νερό
  • 200 γρ. φακές μαύρες, beluga
  • αλάτι
  • 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 2 κλ. δεντρολίβανο, + έξτρα, για το σερβίρισμα
  • 1 φύλλο δάφνης

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

  • 40 γρ. βούτυρο
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες















Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com





©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved