Συνταγή για μεσογειακή galette ολικής άλεσης με ελιές από τον Άκη Πετρετζίκη

Κατηγορίες Συνταγών / Αλμυρές Πίτες & Τάρτες



















Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 200 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 1 κ.σ. νερό
  • αλεύρι γ.ο.χ., για τη ζύμη

Για τη γέμιση

  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. φέτα
  • 100 γρ. πάστα ελιάς
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • πιπέρι
  • 50 γρ. ελιές, σε ροδέλες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/3 σκ. σκόρδο

Για το σερβίρισμα

  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο














Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com





©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved