Συνταγή για τονοσαλάτα με γουακαμόλε από τον Άκη Πετρετζίκη

Ευ Ζην / Σαλάτες



















Συστατικά


Για τη γουακαμόλε

  • 1 αβοκάντο, ώριμο
  • 50 γρ. νερό
  • 2 κ.σ. χυμό λάιμ, λάιμ
  • ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 1/2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα κάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την τονοσαλάτα

  • 200 γρ. πεπόνι, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια των 1-2 cm
  • 340 γρ. τόνο, σε νερό, στραγγισμένο (2 κονσέρβες)
  • 1 μαρούλι, χοντροκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη, χωρίς τα κουκούτσια, κομμένη σε φέτες
  • 50 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα















Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com





©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved