Συνταγή για γαλοπούλα γεμιστή με μήλα και κάστανα από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Κοτόπουλο & Γαλοπούλα

Συστατικά
Για τη γέμιση
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 2 στικ σέλερι
- 200 γρ. μπέικον
- 1 μήλο κόκκινο
- 1 σκ. σκόρδο
- 200 γρ. κάστανα, βρασμένα
- 1 κύβο μανιταριών
- 200 γρ. νερό
- 1 κ.σ. βούτυρο
Για τη γαλοπούλα
- 2 1/2 κιλά γαλοπούλα
- 150 γρ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φέτα πορτοκάλι
- 3 κλ. δεντρολίβανο
Για το σερβίρισμα
- 4 μήλα κόκκινα
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 κλ. δεντρολίβανο
- 1 κ.σ. μέλι
- αλάτι
- 20 γρ. κονιάκ
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com