Συνταγή για σαλάτα με παντζάρια και γκοργκοντζόλα από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Σιροπιαστά

Συστατικά
Για τη σαλάτα
- 1-2 κ.σ. μέλι
- 1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
- 150 γρ. καρύδια
- 600 γρ. παντζάρια
- χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 300 γρ. λάχανο
- 100 γρ. γκοργκοντζόλα
- 1 πορτοκάλι, σε φέτες
Για το dressing
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
- χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 30 γρ. ηλιέλαιο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- δυόσμο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com