
Συστατικά
Για το σιρόπι
- 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 300 γρ. νερό
- 50 γρ. γλυκόζη
- 2 στικ κανέλα
- φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για την κρέμα
- 500 γρ. γάλα
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 κρόκους, από μεσαία αβγά
- 150 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 50 γρ. βούτυρο
Για τη σύνθεση
- 450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
- 200 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για το σερβίρισμα
- δυόσμο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com