Συνταγή για Μπατόν σαλέ με chutney αχλαδιού από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Σνακ & Σάντουιτς

Συστατικά
Για το chutney αχλαδιού
- 2 κρεμμύδια
- 1 κιλό αχλάδια
- 100 γρ. σταφίδες μαύρες
- 150 γρ. σύκα, αποξηραμένα
- 200 γρ. ζάχαρη καστανή
- 400 ml μηλόξιδο
- 50 γρ. κρέμα βαλσάμικο, με σύκο
- 2 στικ κανέλα
- 5 γαρίφαλα
- 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
- 1 πρέζα αλάτι
Για τα μπατόν σαλέ
- 80 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 αβγό, μεσαίο
- 50 γρ. γάλα
- 210 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. παρμεζάνα
- πιπέρι
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- αλάτι
Για τη σύνθεση
- 50 γρ. παρμεζάνα, ή γραβιέρα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com