Συνταγή για αλμυρό cheesecake με chutney από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Αλμυρές Πίτες & Τάρτες

Συστατικά
Για τη βάση
- 250 γρ. biscotti με αμύγδαλα
- 100 γρ. βούτυρο
Για το chutney μήλου
- 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. μηλόξιδο
- 200 γρ. μήλα κόκκινα, κομμένα σε κυβάκια
- 200 γρ. μήλα πράσινα, κομμένα σε κυβάκια
- 1 κ.γ. κάρι
- 1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα
- 10 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 900 γρ. τυρί κρέμα, παγωμένο
- ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
- χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. μετσοβόνε
- 100 γρ. blue cheese
- 300 γρ. φρούτα, της αρεσκείας μας
- 50 γρ. ξηροί καρποί
- 2 κλ. θυμάρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com