Συνταγή για γεμιστό ρολό κιμά με πατάτες από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Κρέας
Συστατικά
Για τη γέμιση
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
 - 1 πιπεριά κόκκινη
 - 1 πιπεριά πράσινη
 - 100 γρ. ζαμπόν
 - 1 κ.σ. θυμάρι
 
Για το ρολό
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
 - 1 κ.σ. κρεμμύδι, σε σκόνη
 - 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
 - 80 γρ. φρυγανιά τριμμένη
 - 1 πρέζα μπούκοβο
 - 1/2 κ.γ. κύμινο
 - 1 κ.γ. θυμάρι, ξερό
 - 1/4 ματσάκι μαϊντανό
 - ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
 - 50 γρ. σπιτική κέτσαπ
 - 10 γρ. αλάτι
 - πιπέρι
 - 3 κ.σ. ελαιόλαδο
 - 2 αβγά
 - 150 γρ. κασέρι
 
Για τη γαρνιτούρα
- 1 κιλό πατάτες baby, βρασμένες
 - αλάτι
 - πιπέρι
 - 50 γρ. βούτυρο
 - 2 κλ. δεντρολίβανο
 
Για τη σάλτσα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
 - 1 κρεμμύδι
 - 1 σκ. σκόρδο
 - 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
 - 50 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
 - 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
 - 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
 - 100 γρ. νερό
 - 1 κύβο κότας
 - 1/2 ματσάκι βασιλικό
 
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. βασιλικό
 - 1 κ.γ. ελαιόλαδο
 - πιπέρι
 
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com