Συστατικά
Για το κέικ
- βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, για τις φόρμες
 - 340 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
 - 80 γρ. κακάο, +έξτρα για τα ταψιά
 - 1 κ.σ. σόδα μαγειρική
 - 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
 - 450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
 - 1 κ.γ. αλάτι
 - 360 γρ. ξινόγαλο
 - 120 γρ. ηλιέλαιο
 - 4 αβγά, μέτρια
 - 1 κ.σ. καφέ, στιγμιαίο
 - 240 γρ. νερό, βραστό
 - 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
 
Για τη βουτυρόκρεμα
- 450 γρ. κουβερτούρα, σε κομμάτια
 - 600 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
 - 300 γρ. ζαχαρούχο γάλα
 - 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος 35%
 - 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
 - 80 γρ. κακάο
 - 480 γρ. ζάχαρη άχνη
 
Για τη γκανάς σοκολάτας
- 300 γρ. κουβερτούρα, σε κομματια
 - 180 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
 - 60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
 
Για τη διακόσμηση
- 300 γρ. κουβερτούρα, σε κομμάτια
 - 1 κ.σ. ηλιέλαιο
 
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com