Συνταγή για μουσακά με αγκινάρες από τον Άκη Πετρετζίκη

Κατηγορίες Συνταγών / Λαχανικά

Συνταγή για μουσακά με αγκινάρες από τον Άκη Πετρετζίκη

















Συστατικά



  • 1.200 γρ. αγκινάρες, κατεψυγμένες
  • 1 κρεμμύδι, ξερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 λεμόνι, τις φλούδες του
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
  • 5-6 κ.σ. κρέμα λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό

Για τον κιμά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ξερό
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 στικ κανέλα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κύβο κότας
  • 6-7 κλ. δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ

Για τη μπεσαμέλ

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 750 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κρόκους
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, τριμμένο

Για το σερβίρισμα

  • μυρωδικά, φρέσκια













Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com





©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved