Συστατικά
- 1.200 γρ. αγκινάρες, κατεψυγμένες
- 1 κρεμμύδι, ξερό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 λεμόνι, τις φλούδες του
- 2 κλ. δεντρολίβανο
- 5-6 κ.σ. κρέμα λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
- 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό
Για τον κιμά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ξερό
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 στικ κανέλα
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κύβο κότας
- 6-7 κλ. δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
Για τη μπεσαμέλ
- 100 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 750 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 κρόκους
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, τριμμένο
Για το σερβίρισμα
- μυρωδικά, φρέσκια
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com