Συνταγή για ταλιάτα τόνου με σάλτσα ρόδι από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Θαλασσινά & Ψάρια
Συστατικά
Για τη μαρινάδα
- 30 γρ. τζίντζερ
- ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
- χυμό λάιμ, από 2 λάιμ
- 1 πιπεριά τσίλι
- 40 γρ. κρέμα βαλσάμικο, με ρόδι
- αλάτι
- πιπέρι
Για τον τόνο
- 800 γρ. τόνο, σε φιλέτα
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. νερό
- 150 γρ. σπανάκι, φρέσκο
- 150 γρ. φακές, φρέσκες
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 50 γρ. λιαστές ντομάτες
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 10 γρ. κρέμα βαλσάμικο, με ρόδι
- θυμάρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com